Hoeveel vrije dagen in het jaar

Datum van publicatie: 15.03.2019

Dan wordt jouw aantal verlofdagen naar rato berekend. Ook hier is een kanttekening op zijn plaats. Dat Nederland alsnog onder aan het lijstje van vrije dagen eindigt, komt door het relatief lage aantal feestdagen dat we hier hebben.

Hoeveel vakantiedagen krijg ik per jaar? Dan wordt jouw aantal verlofdagen naar rato berekend. De bovenstaande cijfers kloppen ongetwijfeld. Dat zijn 20 dagen van 8 uur. Lees ook op Business Insider. Dat zie je terug in het rapport van Eurofound , dat in de werkomstandigheden in Europese lidstaten onderzocht. Maar maak je geen zorgen, we werken nog altijd het minst!

Het aantal verlofdagen staat steeds in verhouding tot het aantal weken dat je ergens werkt. Volgens Eurofound kregen Nederlanders 25 betaalde vrije dagen inslechts 0,3 dagen minder dan het gemiddelde van de 28 EU-lidstaten.

Berichten vandaag dat NL de minste vakantiedagen heeft. Gerelateerde artikelen Dit zijn de meest gevraagde beroepen van volgens uitzendconcern Randstad Meer Nederlanders dan ooit aan het werk - en dat komt vooral door vrouwen. Dan heb je hoeveel vrije dagen in het jaar op wat is een combimagnetron oven wettelijk aantal vakantiedagen per jaar.

Meer dan het wettelijk minimum Het kan zijn dat je recht hebt op meer vakantiedagen dan het wettelijk minimum.

Nederland blijkt dan geen uitschieter.
 • Dat zijn 20 dagen van 8 uur. Het verschil komt waarschijnlijk doordat in het jaar dat Eurofound het onderzoek deed, er een paar feestdagen op een zondag vielen.
 • Kan ik mijn vakantiedagen meenemen naar volgend jaar? Dan zie je dat Nederlanders gemiddeld 1,7 minder vakantiedagen hadden in

Lees ook op Business Insider. Nederland blijkt dan geen uitschieter. Eurofound telt er zes per jaar, terwijl Mercer uitgaat van acht. Aantal uur per week Vakantie-uren dagen per jaar   40 uur per week   uur 20 dagen  38 uur per week   uur 19 dagen  36 uur per week   uur 18 dagen  32 uur per week   uur 16 dagen  28 uur per week   uur 14 dagen  24 uur per week  96 uur 12 dagen  20 uur per week  80 uur 10 dagen  16 uur per week  64 uur 8 dagen   Verschillende werkgevers Werk je niet het hele jaar bij dezelfde werkgever?

Dat zijn er in Nederland twintig per jaar.

 • Werk je niet het hele jaar bij dezelfde werkgever?
 • Dan zie je dat Nederlanders gemiddeld 1,7 minder vakantiedagen hadden in Stel hem aan een van onze experts Team werkwacht Stel je vraag.

Dan wordt jouw aantal verlofdagen naar rato berekend. Beantwoordt dit artikel je vraag niet. Dat Nederland alsnog onder aan het lijstje van vrije dagen eindigt, komt door het relatief lage aantal feestdagen dat we hier hebben. Meer arbeidsmarkt arbeidsvoorwaarden vakantie, hoeveel vrije dagen in het jaar. Zoals het adviesbureau zelf ook aangeeft is het gangbaar voor werkgevers om er meer te geven: Staat er niets in je contract en geldt er geen cao.

Meenemen bovenwettelijke vakantiedagen

Lees ook op Business Insider. Hoeveel vakantiedagen krijg ik per jaar? Is het echt zo slecht gesteld met de vrije dagen in ons land? Dat is wettelijk geregeld.

Solliciteren kun je leren. Voor wie nog steeds denkt dat we in Nederland te weinig vrije dagen krijgen, moet eens naar de situatie in de Verenigde Staten kijken, hoeveel vrije dagen in het jaar.

Dan zie je dat Nederlanders gemiddeld 1,7 minder vakantiedagen hadden in. Het aantal verlofdagen staat steeds in verhouding tot het aantal weken dat je ergens werkt! Staat er niets in je contract en geldt er geen cao.

Vakantiedagen voortgezet onderwijs

Eurofound telt er zes per jaar, terwijl Mercer uitgaat van acht. Maar dat is geen reden om te klagen, suggereert econoom Mathijs Bouman in de onderstaande tweet. Dat staat in je cao of arbeidsovereenkomst.

Finnen hebben de meeste vrije dagen per jaar. Dat Nederland alsnog onder aan het lijstje van vrije dagen eindigt, waardoor het aantal werkuren per werknemer door de bank genomen lager is dan in andere landen. Nederland telt in verhouding veel parttimers, komen Nederlanders er inderdaad bekaaid af. Volgens Eurofound kregen Nederlanders 25 betaalde vrije dagen inslechts 0,3 dagen minder dan het gemiddelde van de 28 EU-lidstaten.

Donald Trump heeft een bizar ochtendritueel om zijn ego te boosten, hoeveel vrije dagen in het jaar. Je krijgt de indruk dat het slecht gesteld is met de arbeidsvoorwaarden in Nederland. Als je op basis van deze gegevens conclusies trekt, komt door het relatief lage aantal feestdagen dat we hier hebben.

Meenemen wettelijke vakantiedagen

Dat Nederland alsnog onder aan het lijstje van vrije dagen eindigt, komt door het relatief lage aantal feestdagen dat we hier hebben. Voor wie nog steeds denkt dat we in Nederland te weinig vrije dagen krijgen, moet eens naar de situatie in de Verenigde Staten kijken. Hoeveel vakantiedagen je krijgt, hangt af van hoeveel je werkt en van de afspraken in je contract of cao. Dat zijn er in Nederland twintig per jaar.

Volgens Eurofound kregen Nederlanders 25 betaalde vrije dagen inslechts 0,3 dagen minder dan het gemiddelde van de 28 EU-lidstaten.

Lees ook op Business Insider. Is het echt zo slecht gesteld met de vrije dagen in ons land. Staat er niets in je contract en geldt er geen cao.

Gerelateerde publicaties:

Discussie: opmerkingen 3

 1. Jacobien:

  Word lid van FNV 1 miljoen leden gingen je al voor Gratis juridisch-, loopbaan en belastingadvies Rechtsbijstand bij arbeidsconflicten Samen sta je sterker voor gewoon goed werk Jonger dan 23 jaar:

  Antwoord
 2. Danick:

  Aantal uur per week Vakantie-uren dagen per jaar   40 uur per week   uur 20 dagen  38 uur per week   uur 19 dagen  36 uur per week   uur 18 dagen  32 uur per week   uur 16 dagen  28 uur per week   uur 14 dagen  24 uur per week  96 uur 12 dagen  20 uur per week  80 uur 10 dagen  16 uur per week  64 uur 8 dagen   Verschillende werkgevers Werk je niet het hele jaar bij dezelfde werkgever? Maar maak je geen zorgen, we werken nog altijd het minst!

  Antwoord
 3. Anouschka:

  Dan heb je recht op het wettelijk aantal vakantiedagen per jaar. Maar dat is geen reden om te klagen, suggereert econoom Mathijs Bouman in de onderstaande tweet.

  Antwoord

Voeg een reactie toe

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *