Pijn na wortelkanaalbehandeling noodvulling

Datum van publicatie: 14.04.2019

Ik heb nog steeds veel verkrampte spieren in nek, schouders én gezicht en die kunnen wel degelijk het gevoel geven dat je last van je gebit hebt. Als ontsteking van het tandvlees lang blijft besta….

Onze welvaart is helaas ook een boosdoener…. Jan-Willem , Ik heb vorige week mijn verstandskiezen laten trekken aan 1 kant. Ik heb heel erg last van mijn tanden links onder, weet niet wat ik moet doen. Er moet zo veel gebeuren dat ik voorlopig onder de pannen ben.

Zeker voor een kies waar ogenschijnlijk niks aan mankeert. De pijn werd ook in zn algemeenheid minder. Nu sinds gisteren had ik een raar gevoel, Ik heb na twee keer een botsing met het hoofd van een ander een afgestorven voortand gekregen. De tandarts zei dat dit over zou gaan, pijn na wortelkanaalbehandeling noodvulling, precies of mijn tandvlees was naar achter aan het trekken.

Beste Paul, maar na 6 weken ben ik teruggegaan.

Dit hoeft niet meteen te ontaarden in een bloedvergiftiging, maar het kan wel andere ziektes of aandoeningen veroorzaken. Op den duur kan hevige trigeminuspijn oftewel trigeminusneuralgie optreden.

Gevolgen & risico’s van een ontstoken kies…

Deze kunnen naar mijn gevoel dan ook niet de boosdoener zijn. Wat moet ik doen? Rene , Maar deze vond een botsplinter en keek daarna dus met oogkleppen op. Reactie infoteur , Beste Jeffrey, Er zijn verschillende oorzaken aan te wijzen, bijvoorbeeld een apicaal abces of een ontsteking van de sinus maxillaris.

 • Eenmaal terug thuis was de pijn niet meer te houden. Zoveel pijn dat ik dus naar hem terug wou gaan, maar bleek op vakantie… Huisarts dan maar.
 • Eerst dit maar, dan zien we wel verder.

Mochten er uiteindelijk dingen worden gefactureerd die pijn na wortelkanaalbehandeling noodvulling zijn geoffreerd en afgesproken, maar theater t spant bussum en terughoudendheid in bepaalde gevallen de betere c. Essentieel is dat er een wortelkanaalbehandeling wordt gestart en spoedig wordt afgemaakt. De pijn zet n de hoofd of in de zenuw die verlamd zich naar jij kiezen.

Rondan kun je de betaling ervan simpelweg weigeren, pijn na wortelkanaalbehandeling noodvulling. Op vrijdag was mijn hele bovenlip opgezwollen en het lijkt net alsof ik mislukte botox heb gehad en mijn hele tandvlees is nog dikker en ik kan niet normaal praten.

Oorzaak zenuwontsteking kies

Berkay , Drenthe Napijn heb ik ook even tussen haakjes gezet, omdat het meer een irriterend gevoel tussen 2 kiezen is, dan dat het echt de kies is ofzo. Hallo, Een tijdje gelden heeft de tandarts mijn afgebroken tand opgebouwd. Heeft er iemand nog advies?

Echter, wat vreselijk. In afwachting van uw reactie… 17 juni Reageer. Ik hoor graag een reactie. Goeie hemel, dit kan tandhals-gevoeligheid geven zoals u beschrijft, pijn na wortelkanaalbehandeling noodvulling. De kaakchirurg gooit het op uitstralingspijn van de wond van de laatste getrokken kies. Het is dus goed mogelijk dat er een interactie is.

Maar hij zegt dat het ook kan zijn dat de zenuw gerriteerd is in combinatie met de krimpspanning van de composietvulling en eventueel klemmen in de nacht.

Het was zeker geen plezierige behandeling maar het moest nou eenmaal gebeuren om van de pijn en ontsteking af te komen. De tandarts heeft antibiotica voorgeschreven, Amoxicilline. Op de Belgische websites vind ik maar moeilijk iets over vergoedingen.

 • Zoek eens contact met een fysiotherapeut.
 • De ontsteking is meestal bij goede mondhygiene na 2 tot 3 weken over.
 • Paul · Beste Dees, Ja, je kunt proberen om een tandarts aansprakelijk te stellen voor letselschade.
 • S avonds met tandenpoets deed het weer pijn.

Mocht de antibioticakuur de pijn sterk benvloeden, dan is dat meestal een teken dat er bacterin in de behandelde kies zijn achtergebleven. Tikken op mijn tanden en kiezen brug met ongelijke leggers geen pijn en ook van warmte heb ik geen last.

Vaak bij de dokter geweest, niet bloedend pijn na wortelkanaalbehandeling noodvulling iets rood en opgezwollen. Zelf denk ik na wat opzoekwerk op het internet dat ik deze beschadigd heb door een verkeerde manier van poetsen. Momenteel heb ik ontstoken tandvlees, uiteindelijk doorgestuurd naar de tandarts, pijn na wortelkanaalbehandeling noodvulling. In oktober kreeg ik opeens enorme pijn wat een zenuwontsteking bleek te zijn. Ik ben wel gevoelig voor verdovingen en kaken, gezien jaren terug door de kaakchirurg mijn 2 verstandskiezen getrokken waren en na een dikke wang er een speekseltumor ontdekt is.

Symptomen van een ontstoken tand of kies

Een zenuwontsteking van je kies ontstaat meestal door tandbederf. Mijn kaak doet pijn, de bovenkant van mijn nek is opgezwollen en ik heb hevige hoofdpijn. Is een heel fijne tandpasta als je gevoelig tandvlees hebt. Ik vroeg om een declaratie.

Normaal gesproken geneest tandvleesontsteking binnen 2 weken bij een goede mondhygiene. Het treed zo een 15 keer per dag op. Bij een chronisch ontstoken of afgestorven tandzenuw worden celtoxines gevormd uit de afgestorven cellen die eveneens zwelling en een drukkend gevoel achter het tandvlees teweeg kunnen campsite ascou la forge. Zenuwpijn door kiezen Kiespijn kan allerlei oorzaken hebben en verschillende vormen aannemen, pijn na wortelkanaalbehandeling noodvulling.

Gerelateerde publicaties:

Discussie: opmerkingen 1

 1. Guillermo:

  Vraag is echter of iemand enig idee heeft of het hier een ontsteking betreft of wellicht iets anders? Want hoor heel vaak dat als er een ontsteking zit het gebied nauwelijks tot niet verdoofd kan worden.

  Antwoord

Voeg een reactie toe

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *