Anna enquist de verdovers recensie nrc

Datum van publicatie: 15.04.2019

Des te verwonderlijker is het dat hun onderlinge relaties oninvoelbaar blijven. Daarnaast wordt op de flap het woord noodlottig gebruikt, dus de lezer is nieuwsgierig naar wat dat noodlottige nu precies inhoudt.

Alles en iedereen wordt in een paar bladzijden uitgelegd.

En de vijf belangrijkste personages zijn even onlosmakelijk met elkaar verbonden als een strijkkwintet. Al met al zou ik dit boek niet aanraden vanwege het gebrek aan geloofwaardigheid. Jun 17, Myriam rated it liked it Shelves: Het is de leeftijd, je telt steeds minder mee, maar ook: Suzan laat zich vervolgens door Allard overbluffen.

De verdovers by Anna Enquist. Ten tweede de geloofwaardigheid! En als ze met een psychoanalytische blik naar de maatschappij kijkt, begrijpt ze dan waarom alles sneller en oppervlakkiger lijkt te worden.

Dirk, anna enquist de verdovers recensie nrc, haar broer - die vanuit zijn beroep patinten net niet verdooft maar hen de pijn "terug moet laten beleven", de dochter van Suzan en Peter.

Ook Roos, h, vrienden of collegas, kredde 14 bonnekes. De personages ontstijgen zichzelf niet omdat ze gevangen zitten in een cliche.

I'm looking forward to reading more from her. Het doet afbreuk aan de pure emoties van de lezer.
 • Gestrekt wordt hij aangetroffen. Zijn eerste patiënt is door Peter, de man van Suzan èn de beste vriend van Drik, naar Drik verwezen.
 • Dramatisch minimalisme vinden we daarentegen wel in Enquists klinische beschrijvingen van diverse operaties, van voorbereidingen, van noodsituaties, van prikken, van verplaatsingen naar de OK en de Verkoever, van geïrriteerde chirurgen, bezorgde anesthesisten en geïntimideerde assistenten.

De rekening

Centrale figuren in De verdovers zijn psychotherapeut Drik de Jong, en zijn zuster Suzan, anesthesist van beroep. Intriges die niet boeien en te veel plots verschijnende mensen. Gelukkig is er een hulpmiddel: Suzan was een geweldig uitgewerkte personage en ik vond haar hoofdstukken heerlijk. Tzum - Copyright Het heeft me er vooral van bewust gemaakt dat ik zelf ook eerder een doener ben, die heel flink van alles onderneemt maar niet doorheeft dat ze zo eigenlijk het verdriet verdooft.

Het doet afbreuk aan de pure emoties van de lezer.

Alles en iedereen wordt in een paar bladzijden uitgelegd. Het wisselende perspectief en de nodige cliffhangers zorgen er intussen wel voor dat je het boek snel wilt uitlezen.

Anna Enquist - De verdovers. Suzan was een geweldig uitgewerkte personage en ik vond haar hoofdstukken heerlijk. Intriges die niet boeien en te veel plots verschijnende mensen.

Anesthesiologie

In werd Anna Enquist gevraagd of ze deel wilde nemen aan een project van het VU medisch centrum, getiteld 'Schrijver op de afdeling'. Maar Roos was ook vrij dozig, want die interviewde een vrouwke in het kader van mentaliteitsgeschiedenis want 1 interview is uiteraard representatief. Er gebeuren dingen in de relationele sfeer die de twee domeinen tot interactie móet laten komen.

Koken doet ze eigenlijk nooit, zegt ze! Knap geconstrueerde roman in sonate-vorm. Ook een grote hoeveelheid persoonlijk menselijk drama bij de hoofdpersonen. Het is jammer dat Enquist heeft gedacht dat ze er een doktersroman van moest maken. Maar ik ben niet verbitterd, hoor.

Nov 05, Riet rated it liked it.

Verhalen over verborgen driehoeks-, in dit geval zelfs vierhoeksrelaties zijn altijd spannend om te lezen. Wat subtieler de spanning opwekken had het boek zeker goed gedaan. Zijn angst en inleving versterken het verhaal en maken het persoonlijker dan het beschreven voorval. Ze snijdt een stukje van haar brood af en schuift het heen en weer op haar bord.

Enerzijds is aan de orde de wereld van het blootleggen van mentale pijn en anderzijds die van het tegengaan van lichamelijke pijn.

Ze denkt terug aan de De verdovers. Terwijl ik toch zo dol op haar ben, anna enquist de verdovers recensie nrc. La vie nous laisse t elle le choix. Since this is a Dutch book, I'm doing this review in Dutch. Dan is ze op haar best. Tot slot kon ik niet uit over het slechte kommagebruik en dan vooral het gebrek daaraan in dit boek. Contrapunt vond ik een heel mooi boek van haar en meesterstuk herinner ik me ook als boeiend.

Zoeken in deze blog

Het toeval speelt daarbij wel een erg te? Om half een precies neemt ze afscheid van de mannen, zwaait nog even naar ze en loopt mijn richting uit. Ondanks zeer gedetailleerde gevoelsbeschrijvingen en overpeinzingen blijft de vraag: Het ene hoofdstuk wordt beschreven vanuit het perspectief van Drik, in het andere hoofdstuk lees je vanuit het perspectief van Susan.

Enquist verknoopt de levens van haar personages zo nauw dat het potsierlijk wordt. Read the conclusion notes and you'll understand why the author chose this subject.

Nov 01, Anaxagoras rated it really liked it    review of another edition.

Gerelateerde publicaties:

Discussie: opmerkingen 3

 1. Gülcan:

  Nov 23, Angelique Maasbach rated it really liked it. Suzan was een half jaar oud.

  Antwoord
 2. Winona:

  De verdovers is een roman over psychotherapeut Drik de Jong.

  Antwoord
 3. Charléne:

  Allard, die aanvankelijk op de achtergrond blijft. Zoals steeds is muziek nooit ver weg in de romans van Enquist.

  Antwoord

Voeg een reactie toe

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *