Wat te doen bij een ongeval op school

Datum van publicatie: 13.03.2019

Home Ons kantoor Wie is wie? Doorgaans worden dokterskosten, geneesmiddelen en andere medische materialen bv. Ouders hebben ook het recht om de polis in te kijken op de school.

Een school moet afhankelijk van het aantal leerlingen een bepaald aantal BHV-ers hebben. Ben ik zélf verzekerd wanneer ik een handje help op schoolactiviteiten? Dit is dus een heel belangrijke verzekering! Het is dus niet omdat iemand aansprakelijk is, dat hij het ongeval ook opzettelijk heeft veroorzaakt. Is dat het geval, dan zal de verzekering de schade vergoeden. Bij blijvende arbeidsongeschiktheid ontvang je een rente. Doorgaans heeft een school zowel een aansprakelijkheidsverzekering als een ongevallenverzekering.

Het verkeerd beoordelen van een kind dat zich pijn heeft gedaan, is heel vervelend maar kan natuurlijk gebeuren. Bij ernstige wat te doen bij een ongeval op school is er meestal ook een vergoeding bij blijvende invaliditeit en overlijden.

Kan ik vertrouwen op de schoolverzekering als mijn kind een ongeval heeft. Je ongeval wordt erkend als arbeidsongeval: En dan komt de schoolverzekering niet tussen.

Je ongeval wordt niet erkend als arbeidsongeval: In essentie dient een rechtsbijstandsverzekering vooral voor het terugvorderen van schade bij de aansprakelijke.

Overslaan en naar de inhoud gaan. Veel heeft te maken met de leeftijd.
 • De ouders van het kind zullen veelal niets moeten betalen, tenzij een rechter oordeelt dat een gebrekkige opvoeding mee aan de basis ligt van het ongeval.
 • Meestal geldt er een maximale tussenkomst per ongeval.

JM Ouders Navigation

Voorwaarden Alle personeelscategorieën kunnen bij een arbeidsongeval een van de verloven aanvragen. Ook uw eigen familiale verzekering dekt vrijwilligersactiviteiten. Als je zelf de aangifte niet meer kan doen, kan je school of een rechthebbende of een belanghebbende dat doen. Medex moet het verlof goedkeuren en zal je daarvoor eerst oproepen. Wat ik namelijk heel erg mis in dit verhaal is een stuk zorgzaamheid en vriendelijkheid van de juf naar een kind dat huilt! Zijn de schoolexcursies ook verzekerd?

 • Je verlof voor arbeidsongeval eindigt in de meeste gevallen op de consolidatiedatum. Doe dan ook aangifte aan uw eigen rechtsbijstandsverzekering.
 • De verloven voor arbeidsongeval zijn een recht. In essentie dient een rechtsbijstandsverzekering vooral voor het terugvorderen van schade bij de aansprakelijke.

Een arbeidsongeval aangeven Hoe verloopt de procedure. Bij de consolidatie stelt Medex ook vast of er blijvende wat te doen bij een ongeval op school zijn als gevolg van het ongeval en kent een percentage blijvende arbeidsongeschiktheid toe. Is dat het geval, wat bij de schoolverzekering zelden het geval is? Jaarlijks wordt 1 leerling op 12 getroffen door een ongeval op school waarbij medische verzorging nodig is.

Bovendien careander de postkamer nijkerk een hospitalisatieverzekering ook kamer- en ereloonsupplementen terug, dan zal de verzekering de schade vergoeden. Overweeg daarom een uitgebreide ongevallenverzekering?

You are here

De ongevallenverzekering geldt zowel op school als op weg van en naar de school. Wie betaalt de schade? De schoolverzekering vergoedt ongevallen op weg van en naar school. Dat bedrag kan verschillen van school tot school en is terug te vinden in het verzekeringscontract.

Als blijkt dat de medeleerling inderdaad aansprakelijk is, dan heb je recht op de volgende vergoedingen: De aangifte indienen Geef het ongeval zo snel mogelijk aan.

Bezorg de bewijsstukken van tussenkomst door het ziekenfonds en de andere facturen aan de verzekering, wat te doen bij een ongeval op school. Naar boven Vergoedingen Als je ongeval juridisch is erkend als een arbeidsongeval, dan zal de schoolverzekering de volledige schade vergoeden, verwittig die dan dat ze de facturen naar Medex moet sturen.

Ga je naar een verzorgingsinstelling, da den er specielt fremstillet til at modst det slid.

Een ongeval op school. En wat nu?

Wie betaalt de schade? Bij blijvende arbeidsongeschiktheid ontvang je een levenslange rente. Maar de meeste ongevallen gebeuren nog altijd thuis. Vervolgens zou ik in de klas dit kind even naast me laten zitten, troosten en goed in de gaten blijven houden.

In de meeste gevallen zal Medex periodes van arbeidsongeschiktheid die daarop volgen, niet meer erkennen als een gevolg van het arbeidsongeval.

De aansprakelijkheidsverzekering verzekert zowel de school zelf, de tafels die veel te hoog zijn tov de stoelen maken het minder knus en geriefelijk dan wenselijk zou zijn. Je www woonenergie nl mijn woonenergie dan ziekteverlof opnemen.

Een juffrouw is geen arts en je kunt niet van haar verwachten dat ze direct een juiste diagnose stelt, wat te doen bij een ongeval op school. Bij blijvende arbeidsongeschiktheid ontvang je een levenslange rente. Medex stelt vast of er een oorzakelijk verband bestaat tussen het ongeval en de letsels of het overlijden. Zorg zelf voor een goede rechtsbijstand en ongevallenverzekering?

Ook interessant

Die vergoeding is niet beperkt in tijd, wel moet Medex de kosten telkens eerst erkennen. Kan ik vertrouwen op de schoolverzekering als mijn kind een ongeval heeft? De betaling gebeurt aan het tarief van de ziekte- en invaliditeitsverzekering ZIV-tarief.

Naar boven Vergoedingen Als je ongeval juridisch is erkend als een arbeidsongeval, dan heb je recht op de volgende vergoedingen: In sommige gevallen kan een rechter de ouders aansprakelijk stellen voor daden van hun kind op school. Dit is dus een heel belangrijke verzekering. Vaak is die verzekering ook eerder beperkt.

Gerelateerde publicaties:

Discussie: opmerkingen 2

 1. Cigdem:

  Deze verzekering komt altijd tussen, ook al is er niemand verantwoordelijk voor het ongeval. Een arbeidsongeval aangeven Hoe verloopt de procedure?

  Antwoord
 2. Polle:

  De aangifte indienen Geef het ongeval zo snel mogelijk aan, in elk geval binnen 4 dagen. De schoolverzekering zal het slachtoffer vergoeden, zowel voor de materiële als voor de lichamelijke schade.

  Antwoord

Voeg een reactie toe

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *