School voor journalistiek mbo

Datum van publicatie: 13.03.2019

De opleiding start met een oriëntatie op het vakgebied. Deze materialen blijven eigendom van de school.

Zijn de kosten een probleem voor je, dan zijn er mogelijkheden om je daarbij te helpen. Als je werkt op de mediaredactie kun je goed luisteren en ga je gemakkelijk om met verschillende types mensen.

Vergeet niet om tijdig een beurs aan te vragen: Voor sommige opleidingen gelden aanvullende eisen. Ook werk je binnen de school aan externe beroepsopdrachten, zoals het jaarboek van Ma en een live radioprogramma in de week voor kerst.

Lees precies hoe het zit.

Waarom wil je journalist worden. Je kunt deelnemen aan een sectororintatie-dag of doedag in het tweede en derde jaar van het vmbo. Die kunnen boeien en die soms ook voor discussie zorgen. Stuur een privbericht naar Jupiter.

Stages Tijdens je opleiding krijg je te maken met stage, school voor journalistiek mbo.

 • Voor deze opleiding gebruik je: Verder moet je rekening houden met de aanschaf van een laptop en kosten voor boeken en andere leermiddelen.
 • Dit moet je lezen!

Open dag - 16 maart

Doorstuderen aan een hbo kan ook, zoals de School voor Journalistiek of de opleiding Communicatie. Hartstikke bedankt voor je reactie! Veel succes met je opleiding Journalistiek! Inloggen Heb je nog geen profiel? Na de opleiding Na het behalen van je diploma kun je op verschillende plekken aan de slag: Verder krijg je ook te maken met vrijwillige bijdrages.

 • Is dat het geval, meld dit dan tijdig bij de opleiding van je keuze. In het derde schooljaar loop je vier dagen in de week stage in schoolperiode 3 en 4.
 • Je moet niet naar je ouders luisteren. Maar als je echt zeker weet dat je dit wilt gaan doen, dan gaat het vast wel lukken!

Wat kun je van ons verwachten Fontys leidt journalisten op van topniveau! Tijdens de open dagen krijg je school voor journalistiek mbo indicatie van de kosten per opleiding. Zit ik nu goed en hoe zouden jullie het aanpakken als je in deze situatie zit.

Kom een dag proefstuderen of meelopen Proefstuderen en meelopen. Je vindt het leuk om verhalen op verschillende manieren te vertellen en presenteren.

Vraag het Marieke

Dan is jouw studiekeuze simpel: Een stage en later een baan vinden is hier geen probleem. Daarnaast word je voorbereid op een vervolgstudie op het hbo.

Het liefst ga ik de tv-kant op. Marketing, Journalistiek en communicatie. Maar ook op de pr-afdeling van een overheidsinstelling of non-profit organisatie. Dit had tot vervolg dat ik het jaar misschien niet zou gaan halen, school voor journalistiek mbo. Ook vinden we het belangrijk dat je je eigen gereedschap aanschaft zodat je ook buiten schooltijd kunt oefenen.

Na de opleiding

Ik schrijf ook al regelmatig voor een regionaal krantje en ik ben bezig met een eigen thriller te schrijven. Daarnaast kan het zijn dat je speciale software of kleding nodig hebt.

Het eerste jaar begon en ik had een gezellige klas. Je bent nieuwsgierig, flexibel en creatief. Kosten   De schoolkosten van een opleiding bestaan uit lesgeld, de aanschaf van studieboeken, readers, materialen en excursies.

 • Lees precies hoe het zit.
 • Alle intakeactiviteiten zijn verplicht.
 • Als je niet deelneemt aan de intakeactiviteiten bij de door jou gekozen opleiding, verlies je je toelatingsrecht.
 • Bij een BOL-opleiding ga je de hele week naar school en doe je praktijkervaring op tijdens de stage bij een erkend leerbedrijf.

Denk hierbij aan excursies en werkweken of bijvoorbeeld de huur van een kluisje. Had school voor journalistiek mbo beter vol kunnen goede blender met ice crusher, laat hem alstublieft horen. In het vierde jaar van het vmbo of havo kun je een dag met de opleiding van jouw keuze meelopen!

Heeft er nog iemand een mening, school voor journalistiek mbo, dat doe ik nu ook. Je krijgt dan een basisbeurs met OV-kaart en afhankelijk van het inkomen van je ouders of verzorgers heb je recht op een aanvullende beurs of rentedragende lening.

Mijn ouders wilden dat ik na de HAVO zou gaan werken. Dit vond hij natuurlijk niet goed en ik kreeg nog een laatste kans om en MBO opleiding te kiezen. Maar - als ik het goed begrijp - voldoe je nu nog niet aan de ingangseisen voor het HBO? Daar werk je meestal aan de vormgeving en de inhoud van websites, school voor journalistiek mbo.

Cursussen en trainingen

Na een maand ging ik van de opleiding af en moest dus iets anders kiezen. Vaak zit je aan je bureau op de computer te werken. Je bent inmiddels volwassen, dus je kan je eigen keuzes maken.

Nu zit ik in het 2e jaar en nog steeds is mijn droom om Journalist te worden, ik ben er al mee bezig. Natuurlijk heb je iets met taal en kun je goed schrijven. H Zomer, adviseert de gebiedscommissie dit gebied nu school voor journalistiek mbo concreet te begrenzen.

Gerelateerde publicaties:

Discussie: opmerkingen 1

 1. Hoda:

  Lees meer over kosten, tegemoetkoming en studiefinanciering Voor deze opleiding moet je rekening houden met onderstaande schoolkosten. Na je aanmelding start de kennismaking.

  Antwoord

Voeg een reactie toe

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *