Heel veel slapen overdag

Datum van publicatie: 15.04.2019

Slaapritme bij daglicht Normaal slaapt een mens 's nachts en het lichaam is daar dan ook op ingesteld. Als dat niet voldoende is kun je je ogen afdekken en gebruik maken van oordoppen. Acceptatie is nog een groot onderdeel geweest.

Slaap je bijvoorbeeld 5 uur door de week en dan 10 tot 12 uur per nacht in het weekend? Medicijnen kunnen het tekort aan schildklierhormonen aanvullen. Misschien wordt ergens in je lijf erg veel energie gebruikt waardoor het snel 'op' is en je in een soort spaarstand wordt gezet? Kindjes van die leeftijd hebben nog een beetje moeite om hun eigen ritme te bepalen. Ook supplementen met melatonine kunnen helpen.

Een kindje verwerkt deze indrukken in zijn slaap. Zo kan het zijn dat niet lang slapen ongezond is, maar dat mensen die lang slapen een onderliggende ziekte hebben… en daarom dus lang slapen.

Misschien maak je om de een of andere reden niet genoeg energie aan. Die acht uur gaat op voor ongeveer tweederde van de mensen. Bij ongeveer 9 maanden slaapt een kindje vaak nog steeds 2 keer per dag. Op pad met je baby: Geef een reactie Reactie annuleren Heel veel slapen overdag e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Uitslapen in het weekend

Vond je dit interessant? Blijf je er last van houden, dan is psychologische hulp, medicatie of een combinatie van beide de volgende stap. Drie tot zes maanden In deze periode gaat je kindje dieper slapen en schrikt hij ook minder snel wakker van geluiden om hem heen. Je lichaam gedijt het beste bij regelmaat.

Een regelmatig slaapritme is belangrijk om goed uit te rusten, maar ook om goed in te slapen. Het is belangrijk dat je haar gewicht goed in de gaten houdt, maar nog veel belangrijker:

 • Moet je heel vroeg opstaan, ga dan eerder naar bed. Bloedonderzoek kan uitwijzen of je een trage schildklier hebt.
 • Je schildklier regelt je stofwisseling door hormonen aan te maken.

Probeer telkens n voedingsmiddel weg te laten om erachter te komen welk product je moe maakt. Dan gaat hij in bad en rond negen uur in bed. Sla je ontbijt niet over, eet voldoende eiwitten en heel veel slapen overdag en neem gezonde tussendoortjes om je energie op peil te houden. Iedereen heeft een andere slaapbehoefte:. Volgend Bericht Volgende Darmkrampjes: Drink een uur of twee voor het naar bed gaan geen alcohol meer.

Wat is het slaapritme van een baby?

Ook het op tijd op staan, al ben je nog moe. Drie tot zes maanden In deze periode gaat je kindje dieper slapen en schrikt hij ook minder snel wakker van geluiden om hem heen. Daarnaast is een beetje extra slapen soms ook erg lekker.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Lang niet iedereen zal er bij stilstaan dat jij overdag wilt slapen! Drie tot zes maanden In deze periode heel veel slapen overdag je kindje dieper slapen en schrikt hij ook minder snel wakker van geluiden om hem heen. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu! Sterker nog… ze hebben dan nogeens 2 uur nodig om echt wakker te worden.

Overmatige slaperigheid

Soms is vermoeidheid het enige verschijnsel. Bouw je cafeïne-inname af door langzamerhand je koffie-, thee-, chocola- en colagebruik te minderen. Medicijnen kunnen het tekort aan schildklierhormonen aanvullen. Het gevaar van slapen overdag Eén risico van slapen overdag is hierboven al genoemd:

En slapen overdag is ook goed voor de creativiteit en concentratie. Bij veel patinten is het geheel onduidelijk hoe het komt dat zij aan hypersomnie lijden, heel veel slapen overdag, dan verstoor je je biologische klok. Moet ik hem wakker maken na acht uur slapen, of mag ik hem 10 uur aan n stuk laten slapen.

Werk je op onregelmatige tijden of heel veel slapen overdag je nachtdiensten, toch zijn er enkele aanwijsbare redenen met als gevolg hypersomnie. Het kan echter voorkomen dat iemand overd…. Moe en futloos door roken - Stop er toch mee. Zes maanden tot een jaar Bij ongeveer 9 maanden slaapt een kindje vaak nog steeds 2 keer per dag.

Meest gezocht:

Dat is dat het moeilijk wordt om 's nachts in slaap te komen. Gemiddeld genomen slapen kindjes in deze fase overdag twee keer twee uur. Het gevaar van slapen overdag Eén risico van slapen overdag is hierboven al genoemd: In hetzelfde jaar vond een Brits onderzoeksteam dat mensen die minder dan 5 uur of meer dan 8 uur sliepen ook meer risico liepen op het krijgen van een beroerte.

Als dat niet voldoende is kun je je ogen afdekken en gebruik maken van oordoppen. Als je eenmaal aan deze stoornis lijdt, kom je er niet meer vanaf en heb je het heel veel slapen overdag je hele leven. Misschien maak je om de een of andere reden niet genoeg energie aan.

Gerelateerde publicaties:

Discussie: opmerkingen 2

 1. Gerrald:

  Meteen na de geboorte. Mensen verschillen genetisch van elkaar en ook in de hoeveelheid slaap waarbij ze goed kunnen functioneren.

  Antwoord
 2. Thibaud:

  Dan liever teveel slaap dan te weinig.

  Antwoord

Voeg een reactie toe

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *