Verstandskiezen trekken bij kaakchirurg kosten

Datum van publicatie: 12.03.2019

Zorgverzekering vergelijken Verstandskies laten verwijderen door de tandarts of kaakchirurg? Het opgevouwen gaasje of de zakdoek legt u op of tegen de wond en houdt het er zeker een uur stevig op gedrukt of u bijt erop dicht.

Hier kan oude informatie staan.

Dit noemen ze dan een  ongecompliceerde extractie. Ook kunt u beter geen hete vloeistoffen drinken en warm voedsel eten u voelt de warmte niet vanwege de verdoving. Deze bevatten bloedverdunners en kunnen een nabloeding van uw wond veroorzaken. Dit betekent niet, dat je " de schuld " krijgt en dus moet betalen. Het topic dateert van Als je lid wordt kun je optimaal gebruik maken van de community.

Deel Facebook Twitter Email. Je hebt tandartsverzekeringen die tot euro vergoeden, maar ook verzekeringen die tot euro gaan. Deze kosten vallen wel onder het eigen risico euro in Alle forumonderwerpen Vorig onderwerp.

Verstandskiezen hebben bij de westerse mens eigenlijk geen functie en kunnen dus zonder nadelige gevolgen verwijderd worden, verstandskiezen trekken bij kaakchirurg kosten.

 • In hoeveel procent van de gevallen berekent de kaakchirurg daadwerkelijk " een eenvoudige extractie", die NIET onder de basisverzekering valt? Dat hangt er vanaf wie de ingreep uitvoert, de tandarts of de kaakchirurg.
 • Als je de exacte kosten wilt weten voor het trekken van je verstandskies raden we je aan om contact op te nemen met je tandarts.

Het verwijderen van verstandskiezen gebeurt bij voorkeur tussen het 15e en 30e levensjaar, omdat de verstandskiezen dan nog relatief weinig schade hebben aangericht, terwijl toch al goed te zien is dat er problemen zullen gaan optreden. Op de website moet juist een toelichting gegeven worden die voor iedereen duidelijk is. Zie ook dit vergoedingsartikel op onze website: Wil je over dit onderwerp in gesprek? Dan kunnen we samen kijken naar verbetering.

Zorgverleners zijn wettelijk verplicht om op verzoek een prijsopgaaf te geven.

 • Ik heb de link aangepast.
 • Na de behandeling Normale bijverschijnselen zijn:

De tandartsdekking die je afsluit verstandskiezen trekken bij kaakchirurg kosten dan een vast bedrag per jaar voor alle tandartskosten die je maakt en zelf ijs maken recept niet specifiek voor het verwijderen van een verstandskies! Onze handige services Wijzigen Wachttijd verkorten Opzeggen Naar het buitenland. Je bent doorverwezen naar de kaakchirurg In een aantal gevallen is het voor de tandarts niet mogelijk de tand zelf te trekken.

You will receive a link to create a new password via email. De tandarts geeft in de verwijzing hopelijk aan of het om een eenvoudige of moeilijke extractie gaat. Een gecompliceerde extractie door de kaakchirurg  Een gecompliceerde extractie is meestal het trekken van diep liggende of niet doorgebroken kies.

Verzorging thuis

Soms wordt de wond gehecht met een materiaal dat na ongeveer twee weken vanzelf oplost. De tandartskosten vallen onder de geneeskundige en heelkundige hulp. Lees hiervoor de polisvoorwaarden. Verstandskies verwijderen door tandarts Als je tandarts de ingreep uitvoert, dan:

In dat geval wordt de tand of kies gebroken en in delen verwijderd. Voor een goede service maakt deze site gebruik van cookies. Ik heb de link aangepast. In een enkel geval wordt er in de wond een jodiumgaasje geplaatst? De tandarts kan dit zelf doen als de ingreep niet ingewikkeld is. Zorgverleners zijn wettelijk verstandskiezen trekken bij kaakchirurg kosten om op verzoek een prijsopgaaf te geven.

Sorry, toegang is geweigerd

De vergoeding van het trekken van een verstandskies is afhankelijk van de complexiteit van de behandeling. Deze bevatten bloedverdunners en kunnen een nabloeding van uw wond veroorzaken. Je kunt wel gewoon je tanden poetsen, zonder de wond aan te raken.

Als de tandarts dit ook had kunnen doen, dan is er geen vergoeding uit de basisverzekering maar juist uit de tandartsverzekering. Uw mening telt Wat is uw ervaring met ons ziekenhuis?

TS had naar mijn mening, op grond van misleidende tekst, give us a compliment or ask a question. Dit gaat meestal vanzelf over. Uw mening telt Wat is uw ervaring met ons ziekenhuis. Pijnstilling De verdoving is na 2 tot 4 uur uitgewerkt. Going abroad Financial affairs Cancellation File a complaint, nee zuster Ja zuster.

Hieronder lees je hoe het in jouw situatie is geregeld. En ook nog zeer overzichtelijk, verstandskiezen trekken bij kaakchirurg kosten.

Verstandskies laten verwijderen door de tandarts of kaakchirurg?

Beste , Voor volgend jaar verwacht ik een kaakchirurgische ingreep verwijderen van verstandskiezen. In het ziekenhuis kunnen ze hier met zekerheid een antwoord op geven! Dit gaf extra verdieping omdat bekend was dat hierover misverstanden konden ontstaan.

Op dit forum zijn hier al veel vragen over gesteld.

Een aantal voorbeelden ter verduidelijking:. Een ongecompliceerde extractie door de kaakchirurg Je bent doorverwezen door de tandarts, de kaakchirurg bepaalt dat het om een niet-gecompliceerde extractie gaat. Wel is een verwijsbrief van de tandarts vereist en de kosten vallen bovendien onder je eigen risico.

Gerelateerde publicaties:

Discussie: opmerkingen 3

 1. Shelly:

  Bij vragen over zorgnota's Kaakchirurgie belt u met - Contactgegevens.

  Antwoord
 2. Hilco:

  Als ik opzoek wat er vergoed wordt bij het trekken van kiezen geeft dit enige verwarring bij mij. Als een eenvoudige extractie door de kaakchirurg wordt gedaan, heeft de regering beslist dat dit niet meer vergoed wordt door de basisverzekering.

  Antwoord
 3. Hikmet:

  In het ziekenhuis kunnen ze hier met zekerheid een antwoord op geven! Bij vragen over zorgnota's Algemeen tussen 9.

  Antwoord

Voeg een reactie toe

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *