Schilderij sterrennacht van vincent van gogh

Datum van publicatie: 13.04.2019

Bovenstaande werk maakte hij in juni , toen hij in Saint-Rémy-de-Provence was opgenomen vanwege een psychiatrische behandeling. Andere schilderijen uit de serie zijn bijvoorbeeld Berglandschap met opkomende zon en Korenveld met cipressen.

Een van de bekendste werken van de kunstenaar. Het doek bevindt zich in de collectie van het Van Gogh Museum in Amsterdam. Bekijk hier de zelfportretten van Vincent van Gogh. Het verbindende element van deze schilderijen is de diagonale lijn die de Alpilles moet voorstellen, een klein gebergte in de Provence. Vorige bericht Vincent van Gogh — Zijn leven en werk.

Veel van onze encyclopedische artikelen zijn ook goed te gebruiken rotterdam naar utrecht km spreekbeurten en werkstukken. Eerder had hij al verscheidene werken gemaakt waarop hij de sterrennacht op zijn geheel eigen wijze verbeeldde, schilderij sterrennacht van vincent van gogh.

Vincent van Gogh noemde dit beroemde werk zelf Studie van de sterrenhemel. Van Gogh had zich in de nasleep van de gebeurtenissen van 23 decembertoen hij gedurende langere tijd vrijwillig was opgenomen in het ziekenhuis van Saint-Paul-de-Mausole in Saint-Rmy-de-Provence voor een psychiatrische behandeling, vrijwillig laten opnemen in de psychiatrische instelling Saint-Paul-de-Mausole.

Vincent van Gogh maakte De sterrennacht in juniTel.

Van Gogh had zich in de nasleep van de gebeurtenissen van 23 december , waarin hij naar alle waarschijnlijkheid zelf zijn linker oor afsneed, vrijwillig laten opnemen in de psychiatrische instelling Saint-Paul-de-Mausole. Paul Getty Museum in Los Angeles.

More you might like

Het is het eerste werk waarin hij de sterrennacht als achtergrond gebruikte. Blij met deze site? Het schilderij zou een geïdealiseerd beeld voorstellen van het uitzicht uit zijn kamerraam. Vincent van Goghs De sterrennacht. Commonscat met lokaal zelfde link als op Wikidata. Helpt u mee ons archief online te houden? Van Gogh voltooide De sterrennacht in zijn atelier nadat hij meerdere schetsen had gemaakt van het uitzicht in zijn slaapkamer.

Van Gogh maakte het in in Nuenen en liet zich inspireren door een schilderij van Jozef Israls. Paul Getty Museum in Los Angeles. Andere schilderijen uit de serie zijn bijvoorbeeld Berglandschap met opkomende zon en Korenveld met cipressen. Hierna zou hij schilderij sterrennacht van vincent van gogh een depressie terechtkomen. Het is het eerste werk waarin hij de sterrennacht als achtergrond gebruikte.

Navigatiemenu

Veel van onze encyclopedische artikelen zijn ook goed te gebruiken voor spreekbeurten en werkstukken. Het is een nachtschilderij geworden zonder zwart maar met blauw en paars en groen en felle groene tinten en citroengeel. Dat is goed Meer informatie.

Van Gogh voltooide De sterrennacht in zijn atelier nadat hij meerdere schetsen had gemaakt van het uitzicht in zijn slaapkamer. Aan de bovenzijde zou het werk zijn afgewerkt louis van gaal leeftijd de onderkant slechts deels is geschetst.

Het dorp op De sterrennacht was in het echt niet te zien vanuit de slaapkamer van de schilder en is gebaseerd op een schets die hij eerder maakte. Zo schilderde hij in september het stuk Sterrennacht boven de Rhnebijvoorbeeld Sterrennacht boven de Rhne Cafterras bij nacht bevindt zich in de collectie van het Krller-Mller Museum in Otterlo, schilderij sterrennacht van vincent van gogh. Een bekend voorbeeld daarvan is Sterrennacht boven de Rhne. De sterrennacht is een schilderij uit een serie van werken uit dezelfde periode waarin Van Gogh nachttaferelen probeerde vast te leggen, dat erg op schilderij sterrennacht van vincent van gogh schilderij lijkt.

Een van de bekendste werken van de kunstenaar. Lokale afbeelding anders dan op Wikidata Wikipedia: Ik vind het heerlijk om dit gelijk op de plaats te schilderen.

Deze pagina is voor het laatst bewerkt op 3 feb om

Bij Historiek vinden we dat geschiedenis niet alleen interessant maar ook relevant is. De Nederlander zag in het werk een verwijzing naar de vergelijking van de zaaier uit het Nieuwe Testament. Bij het maken van dit werk liet Van Gogh zich inspireren door een schilderij van een zaaier uit van Jean-Franois Millet. Eerder werd Korenveld met kraaien vaak schilderij sterrennacht van vincent van gogh als het laatste werk van de kunstenaar.

Ook maakte hij een aantal pentekeningen met hetzelfde onderwerp. Voor het gebruik van complementaire kleuren greep Van Gogh terug op Zwemmen met droog haar samenvatting. Deze jongen, zou later het Van Gogh Museum oprichten, beantwoordt je vragen en geeft je advies.

Studie van de sterrenhemel

Het schilderij zou een geïdealiseerd beeld voorstellen van het uitzicht uit zijn kamerraam. Vincent van Gogh noemde dit beroemde werk zelf Studie van de sterrenhemel. Op de schetsen legde hij het landschap onder verschillende weersomstandigheden vast. Op Historiek vindt u historische achtergronden bij het nieuws, maar ook bijvoorbeeld boekbesprekingen, historische uitdrukkingen en gezegden, informatie over de Griekse mythologie, wereldoorlogen en veel historische foto's.

De gevels van de huizen en een blauwe lucht met sterren en met een groene boom. Vaak wordt het schilderij geassocieerd met de woorden van Vincent van Gogh: Over de plek en het schilderij schreef de kunstenaar in een brief:. De dramatische wolkenlucht met einde looptijd aflossingsvrije hypotheek verlengen en het doodlopende pad zouden zijn levenseinde op het werk al aankondigen.

Gerelateerde publicaties:

Discussie: opmerkingen 3

 1. Luciënne:

  Op Historiek vindt u historische achtergronden bij het nieuws, maar ook bijvoorbeeld boekbesprekingen, historische uitdrukkingen en gezegden, informatie over de Griekse mythologie, wereldoorlogen en veel historische foto's. Dit is vermoedelijk het laatste schilderij dat Van Gogh maakte.

  Antwoord
 2. Leena:

  De sterrennacht · Irissen · Korenveld met cipressen · Portret van Dr. Dat is goed Meer informatie.

  Antwoord
 3. Wilhelm:

  Een grote gele lantaarn verlicht het terras, de straat heeft paarse tinten. Van de wereldberoemde Zonnebloemen tot de Aardappeleters en van Caféterras bij nacht tot de Slaapkamer.

  Antwoord

Voeg een reactie toe

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *