Gehaktballen in de oven bakken

Datum van publicatie: 15.04.2019

Nederlands Hoofdgerecht   min. Pagina's Blog gehaktbal zonder ei Gehaktballen maken tips. Voeg dan wat extra paneermeel toe.

Zorg dus dat je goede, stevige ballen maakt. Kookboek 'Shannons kookboek' van lizzie71 Volgen. Leuk kookboek om te volgen. In België heeft het gerecht zelf nog een andere naam. Vaak krijg je meerdere keftedakia. Een lekker krokant korstje met een zachte binnenkant.

Serveren van dit gerecht gebeurd vaak met mosterd of een lekkere jus. Designed by Elegant Themesthanks to: Voeg dan een eetlepel melk toe! Haal de pan uit de oven. Italiaanse gehaktballen Indische gehaktballetjes Gehaktballen recept mosterd Gehaktballen recept oma.

Begin met het draaien van de gehaktballen. Of probeer het recept voor Italiaanse ballen zoals hierna aangegeven.
 • Volg je een kookboek, dan ontvang je automatisch bericht als de eigenaar nieuwe recepten toevoegt.
 • Vaak niet eens gebakken maar gepocheerd in de soep zelf. Het kan onderdeel zijn van een avondmaaltijd met aardappels en groente maar ook als snack of op een broodje is het een veel gegeten gerecht.

In België heeft het gerecht zelf nog een andere naam. Voeg dan wat extra paneermeel toe. Als de ballen uit elkaar vallen terwijl je ze maakt, doen ze dat zeker in de pan.

Verwarm de oven voor op graden. Bekijk onze bevriende websites - Neem contact met ons op - Blog.

 • Bak op dezelfde manier.
 • Kleinere ballen zijn vaak onderdeel van een groentensoep. Verkruimel de beschuiten en voeg dit toe aan het gehakt.

Vallen ze uit elkaar. Verwarm de oven voor op graden? Verdeel het gehakt in 8 porties en draai mooie ronde ballen. Kookboek 'Shannons kookboek' van lizzie Voor ons heeft het woord frikadel een een andere betekenis maar in Belgi krijg je dan toch echt een gehaktbal.

Gehaktballen recept

Vallen ze uit elkaar? Is dit recept verdelen we het in 8 kleinere ballen maar je kan ook 4 grote maken. Om dit te voorkomen voegen we ei en brood toe. Onthoud dat de textuur van de ballen met rauw gehakt hetzelfde is als de textuur van de ballen in de pan.

Kookboek 'Shannons kookboek' van lizzie Op Smulweb vind je duizenden online kookboeken. Geplaatst op Ingredinten Voor 5 gehaktballen: Dit is een basisrecept voor gehaktballen uit de oven.

Serveren van dit gerecht gebeurd vaak met mosterd of een lekkere jus. Begin met het draaien van de gehaktballen.

Gehaktballen uit de oven

De basis smaakmakers zijn natuurlijk peper en zout maar ook knoflook of zelf uiensnippers zijn geliefde ingrediënten. Het brood kan vervangen worden door verkruimelde beschuit of paneermeel. Dit heeft wel effect op de braadtijd. Nederlands Hoofdgerecht   min.

Dit is gehaktballen in de oven bakken afhankelijk van de manier waarop je dit gerechtje eet. Zet de pan 30 minuten in de oven. De Belgen noemen het bijvoorbeeld Ballekes in tomatensaus.

Vallen ze uit elkaar. Je kunt hierop variren door ingredinten toe te voegen aan het gehakt. Prep Tijd 10 minuten Kook Tijd 20 minuten. Geplaatst op Ingredinten Voor 5 gehaktballen: Dan zijn ze f te droog f te nat, voeg melk of paneermeel toe.

Gehaktbal serveren

Voeg dan wat extra paneermeel toe. Smelt een klontje boter op het vuur en voeg de ballen wanneer deze en mooie bruine kleur krijgt. Designed by Elegant Themes , thanks to:

Vallen ze uit elkaar. Kookboek 'Shannons kookboek' van lizzie Het brood kan vervangen worden door verkruimelde beschuit of paneermeel.

Gerelateerde publicaties:

Discussie: opmerkingen 3

 1. Rosali:

  Als de ballen uit elkaar vallen terwijl je ze maakt, doen ze dat zeker in de pan.

  Antwoord
 2. Cristy:

  Haal de pan uit de oven.

  Antwoord
 3. Erika:

  Maak bijvoorbeeld eens Oosterse ballen door er korianderzaad, komijnzaad en kurkuma tumeriek aan toe te voegen.

  Antwoord

Voeg een reactie toe

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *