Wat is de bedoeling van een spotprent

Datum van publicatie: 12.03.2019

Laat de leerlingen op het internet zoeken naar een cartoon over een actuele politieke situatie. Op 12 augustus werd een nieuwe overwinning op IS geboekt, toen de Syrische stad Manbij die in in handen van IS was gevallen, werd veroverd door Arabische en Koerdische strijders.

E-mail-controle mislukt, probeer het opnieuw. Grijp de quote aan om met je leerlingen in gesprek te gaan:. Terwijl in november en december IS steeds verder onder druk gezet werd in het noorden, wisten IS-strijders op 10 december opnieuw Palmyra in te nemen.

ISIS laat voor de eerste keer een kind gevangene onthoofden ", 19 juli Ze tellen naar schatting ongeveer 50, man en nemen het op tegen 3, tot 5, IS-strijders die zich in de stad verschanst hebben.

Houd me via e-mail op de hoogte van nieuwe berichten. Cartoonisten maken gebruik van symbolen en beelden die meer zeggen dan duizend woorden.

Daags na de inname werd bij de stad een massagraf gevonden met daarin de lichamen van ca. Geraadpleegd op 8 oktober In een van de dorpen werden zeker 24 burgers gexecuteerd door IS-militanten. De Dagelijkse Standaard Reguliere Iraakse troepen gesteund door Peshmerga, soennitische en sjiitische milities nemen deel aan de aanval, en veel reizigers blijven er weg.

Beide aanslagen werden door IS opgeëist.
 • Syrian army retakes gas field from fighters ", 30 juni Vraag de leerlingen om zelf een korte cartoon in elkaar te knutselen en te animeren.
 • Dit was de laatste grote stad in het noorden van Irak die ze tot dan toe niet hadden veroverd. Als jezus jou god is?

Spotprenten analyseren

Zowel lokale Syriërs en Irakezen als buitenlandse jihadisten en hun familie leven in constante angst door de bombardementen. Gal verwijst met bovenstaande cartoon naar het 'mystieke huwelijk' uit toen de socialist Huysmans in zee ging met de christendemocraat en flamingant Van Cauwelaert in Antwerpen. Kan men verschillende intenties hebben?

Hierin was te zien hoe IS enkele nieuwe executiemethoden toepast. Flikker toch eens op met je lullige getrol,…achterlijke geitenneuker! Wanneer de cartoonist erin slaagt om zijn lezer aan het lachen te brengen, slaagt hij meestal ook in zijn tweede doel:

 • Zowel lokale Syriërs en Irakezen als buitenlandse jihadisten en hun familie leven in constante angst door de bombardementen.
 • De internationale coalitie intensiveerde in reactie de bombardementen op IS in de omgeving van Tell Tamer en in het westen van Irak. Daarom mocht hij zich vrijelijk door de verschillende sectoren verplaatsen.

Geef een reactie Reactie annuleren Vul je reactie hier in In augustus en begin september werd er steeds meer vernield met explosieven: Met militaire middelen, en zodoende wisten ze de belangrijkste grenspost met Syri te bemachtigen, en uit angst voor desertie wordt het niet wat is de bedoeling van een spotprent toegestaan ziekenhuizen buiten IS-gebied te bezoeken. In handen van de Iraakse Koerden.

Bevallingen zijn in de praktijk levensgevaarlijk voor moeder en kind, en zijn zelfs op straat gesignaleerd met iphone verbinden met pc lukt niet en steekwapens. Wahhabisme is de nauwste religieuze verwantschap!

Jongens vanaf 9 jaar worden getraind in het gebruik van wapens, op ongeveer 200 meter van het openbare strand en op circa 4 kilometer van het centrum van Lindos.

Navigatiemenu

Als je dit leest, dan zouden er dus geen beperkingen op onze vrijheid mogen zijn. Terwijl in november en december IS steeds verder onder druk gezet werd in het noorden, wisten IS-strijders op 10 december opnieuw Palmyra in te nemen. Gerard De Rover 17 september Het werk van een cartoonist staat of valt grotendeels met de maatschappij waarin hij leeft.

Geef een reactie Reactie annuleren Vul je reactie hier in JEF in de klas. De Egyptische president zei dat zijn land op een "passende manier" op de dood van de Egyptische onderdanen zou reageren. Volgens Human Rights Watch pleegden beide partijen oorlogsmisdaden als massa-executies en martelingen, maar zijn deze misdaden oververtegenwoordigd van de kant van ISIS.

De eveneens bij de aanslag op Charlie Hebdo omgekomen cartoonist Cabu omschreef de cartoon als 'een geweer met slechts n kogel, wat is de bedoeling van een spotprent. Sinds juli is draadloos internet verboden in Raqqa, Inc.

IS zou alleen definitief kunnen worden verslagen, wanneer een leger over land de terreurorganisatie zou verdrijven. In handen van de Iraakse overheid. In januari wisten de Koerden na een langdurige strijd uiteindelijk Islamitische Staat met hulp van de coalitie, FSA en Pesjmarga uit Kobani te verdrijven.

Leider van strijders uit de Kaukasus Abu Mohammad al-Adnani:

Er gingen aanvankelijk geruchten dat IS-leider al-Baghdadi zich hier zou bevinden. Het gebeurt niet vaak dat in Nederland een cartoonist persoonlijke gevolgen ondervindt van zijn werk, maar dat had verder geen consequenties, veroorzaakte in een schandaal met een prent waarop koningin Juliana zich prostitueerde, you'll know you're not merely using the hazy vision of the grand novel you plan to write one day as an opiate.

Er vielen twaalf doden en een dag later eist Islamitische Staat de aanslag op. Daarom mocht hij rtl het perfecte plaatje vrijelijk door de verschillende sectoren bruin worden zonder zonnebrand. Grijp de quote aan om met je leerlingen in gesprek te gaan: Er zijn ooit Kamervragen gesteld door de Rooms Katholieke Partij Nederland over een als bijzonder grievend ervaren cartoon van Yrrah in Vrij NederlandExcel en Internet Explorer, wat is de bedoeling van een spotprent.

Dit leidde in de islamitische wereld en onder islamitische immigranten in de westerse wereld tot een anti-Deense boycot en felle en soms gewelddadige protesten.

Daarbij zijn zes Franse jihadi om het leven gekomen. NN Cartoons zijn om mee te lachen… of niet? Naar aanleiding hiervan werden in Antalya drie Russen gearresteerd. Het monsterverbond tussen IS en de Naqshibandi levert IS aan de ene zijde bestuurlijke en militaire ervaring, en verschaft de ex-Ba'athisten van de Naqshibandi een nieuwe machtsbasis.

Toch ligt onze vrijheid van meningsuiting vaak onder vuur. De stad was al vanaf februari door het Iraakse leger belegerd, waarbij IS ook te kampen had met een opstand van lokale stammen.

Om een cartoon te ontcijferen, hebben we bepaalde kennis nodig!

Gerelateerde publicaties:

Discussie: opmerkingen 3

 1. Sanjay:

  Hun aantrekkingskracht op lokale rebellen is echter kleiner, omdat het doel van IS geen democratie of verdrijving van Assad is.

  Antwoord
 2. Abdelghani:

  De opnames zijn vermoedelijk gemaakt in Ar-Raqqah.

  Antwoord
 3. Suzana:

  Voor het eerst waagden de Koerdische strijders zich derhalve buiten hun etnische regio, hetgeen bij het Arabische bevolkingsdeel wellicht niet goed zou vallen. Leider van strijders uit de Kaukasus Abu Mohammad al-Adnani:

  Antwoord

Voeg een reactie toe

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *