Waar kan je schaatsen

Datum van publicatie: 16.04.2019

In Haaksbergen is woensdagavond de eerste marathon op natuurijs verreden. Sinds zondag zijn overal in Nederland mensen het ijs op gegaan.

De KNSB stelt daarbij minimumeisen aan de ijskwaliteit. Het Waterschap Zuiderzeeland waarschuwt dat veel natuurijs nog onveilig is en roept op het ijs op bepaalde wateren niet te betreden. IJsgroei en overzicht ijsbanen. Deze wedstrijden worden vanwege de afhankelijkheid van strenge winters zeer onregelmatig gereden. De meeste ijsbanen in Zeeland hopen donderdag open te kunnen, maar er is nog wel veel zorgen over de krachtige zon die schijnt.

Maar in Overijssel is er een grote variatie in de dikte van het ijs op verschillende plekken.

Een relatief nieuwe discipline in het langebaanschaatsen is de ploegenachtervolgingwaar kan je schaatsen de tijd van de laatste rijder telt, lunch deluxe voor twee via zijn website leuke sjablonen aan.

Lokale ijsbanen Op de combibanen kan in de regel al heel snel geschaatst worden. Is het koud genoeg om te schaatsen. In Haaksbergen is woensdagavond de eerste marathon op natuurijs verreden. Een enkele schaatser zou op zwart ijs aan een dikte van circa zes centimeter genoeg hebben, waar kan je schaatsen. Daarom heeft men daar extra uitrusting bij het schaatsen om zichzelf beter te kunnen redden.

Schaatskaart

Dit leidde tot de huidige vorm: Recreanten worden daarbij in de gelegenheid gesteld een tocht af te leggen langs een op ijsdikte en veiligheid gecontroleerde route een "gebaande" route. Ben jij een echte schaatsfan? Maar in Overijssel is er een grote variatie in de dikte van het ijs op verschillende plekken.

In Scandinavië zijn vele van deze toerclubs. Meld je aan voor onze gratis weermail en ontvang elke ochtend een e-mail met de weersverwachting voor de komende dag.

Op deze pagina vind je de antwoorden op al deze vragen.

  • Alle informatie over natuurijs vind je hier. In kwam de KNSB met een commissie die het marathonschaatsen verder moest uitwerken.
  • Group 2 schaatsfan de schaatsen. Deze wedstrijden worden vanwege de afhankelijkheid van strenge winters zeer onregelmatig gereden.

Jaap Eden op de schaats. Rond werden er al, met name in Friesland en Groningen kortebaanwedstrijden verreden, waar kan je schaatsen. De Friesche IJsbond waarschuwt verder voor windwakken die volgens een aantal schaatsers groter zijn dan woensdag.

Zie Marathonschaatsen voor het hoofdartikel over dit onderwerp. Kijk in ieder geval goed uit voor je het ijs opgaat.

Meest gelezen

Door een ijsbaan op de kaart aan te klikken vind je de laatste informatie over de betreffende ijsbaan. Schaatsen is het zich voortbewegen op dunne, rechte ijzers schaats over ijs. Volg ons laatste weernieuws en weerpluimen.

Meld je aan voor onze gratis weermail en ontvang elke ochtend een e-mail met de weersverwachting voor de komende dag. Zij ondersteunen het "ongebaand" veilig schaatsen op natuurijs, waarbij tijdens het schaatsen steeds wordt beoordeeld of het ijs veilig is om over te schaatsen. Hiervoor gebruikte men schaatsen gemaakt van dierlijke botten.

Ben jij enthousiast over schaatsen, waar kan je schaatsen. Weergaven Lezen Bewerken Geschiedenis.

Weerplaza nieuws

De vraag is dan: Is het koud genoeg om te schaatsen? De KNSB riep daarom de Supersprint in het leven, wedstrijden over en meter op een standaard ijsbaan van meter lengte. Er wordt per ronde gewisseld op het rechte stuk van baan.

Dit geldt ook voor sprintkampioenschappen. Door een ijsbaan op de kaart aan te klikken vind je de laatste informatie over de betreffende ijsbaan. Bij 15 centimeter ijsdikte kan 1 m2 ijs 11 personen dragen kilo. Een koude start van de dag in Brabant. Friesland telt steeds meer begaanbare ijsvlaktes meldt de Leeuwarder Courant. De KNSB stelt daarbij minimumeisen aan de ijskwaliteit. Dit is niet gelukt, maar waar kan je schaatsen de Winterspelen in Sotsji haalde Sjinkie Knegt een beauty and the beast nl subtitles medaille op de  m, waar kan je schaatsen.

Laat los om te beginnen met uploaden. Een groot aantal schilders uit de lage landen hebben vanaf de middeleeuwen de winterse ijspret vastgelegd met kwast en verf.

Net binnen

De dikte van het ijs is voor schaatsers en organisaties een indicatie voor de begaanbaarheid. Kijk in ieder geval goed uit voor je het ijs opgaat.

Nieuw beeld toont botsing trein en vrachtwagen Leeuwarden. In de jaren 90 van de vorige eeuw deden enkele Nederlanders namens andere landen mee.

Of ga ik voor veilig schaatsen op een combi- of natuurijsbaan in mijn omgeving zodra deze open is. Wil je veilig schaatsen, dan loont het de moeite om in de buurt vast een aantal natuurijsbanen in kaart te brengen, waar kan je schaatsen. Het Waterschap Zuiderzeeland waarschuwt dat veel natuurijs nog onveilig is en roept op het ijs op bepaalde wateren niet te betreden.

Gerelateerde publicaties:

Discussie: opmerkingen 1

  1. Engin:

    De meeste wereldrecords zijn op een van beide banen gereden. Het was erg koud in Brabant op 27 februari, en dat leverde mooie plaatjes op.

    Antwoord

Voeg een reactie toe

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *