Fictie en non fictie voorbeelden

Datum van publicatie: 15.04.2019

Belangrijk is in dit verband ook het onderscheid tussen gewone romans en "non-fictieve romans" of faction samentrekking van 'fact' en 'fiction'. Een ander kenmerk van non-fictie is dat het voornamelijk dient om informatie over te dragen.

Een artikel, een pamflet, een affiche Overgenomen van " https: Niet-realistische fictie beschrijft gebeurtenissen die onmogelijk in het echte leven kunnen voorkomen, omdat ze bijvoorbeeld bovennatuurlijk zijn, uitgaan van een afwijkende wereldgeschiedenis of onmogelijke techniek vereisen.

Dit in tegenstelling tot de non-fictie, die op de werkelijkheid berust. In andere projecten Wikimedia Commons.

Dit in tegenstelling tot fictie, dat zich afspeelt in de fantasie van de maker van de teksten of beelden. Bij non-fictie is er geen spraken van verbeelding of fantasie. Vooral in de tweede helft van de twintigste eeuw zijn er veel van dit soort romans geschreven. Informatie Gebruikersportaal Snelcursus Hulp en contact Donaties. Deze pagina is voor het boten te koop gevraagd bewerkt op 12 jan om Belangrijk is in dit verband ook het onderscheid tussen gewone romans en "non-fictieve romans", fictie en non fictie voorbeelden.

Weergaven Lezen Bewerken Geschiedenis.

Weet jij het antwoord?

Overgenomen van " https: Wikipedia® is een geregistreerd handelsmerk van de Wikimedia Foundation, Inc. Weergaven Lezen Bewerken Geschiedenis. Tekst vormen voorbeeld 1. Belangrijk is in dit verband ook het onderscheid tussen gewone romans en "non-fictieve romans". Weergaven Lezen Bewerken Geschiedenis. Deze pagina is voor het laatst bewerkt op 12 jan om

  • Belangrijk is in dit verband ook het onderscheid tussen gewone romans en "non-fictieve romans" of faction samentrekking van 'fact' en 'fiction'. Onder echte non-fictie vallen algemene informatieve boeken, woordenboeken , essays en andere opstellen, wetenschappelijke werken, studieboeken en reisgidsen.
  • Dit in tegenstelling tot de non-fictie, die op de werkelijkheid berust.

Zie de gebruiksvoorwaarden voor meer informatie. Zie de gebruiksvoorwaarden voor meer informatie, fictie en non fictie voorbeelden. Realistische fictie doet zich aan de lezer voor als iets dat echt gebeurd is. Dit in tegenstelling tot fictiedat zich afspeelt in de fantasie van de maker van de teksten of beelden. Hulpmiddelen Links naar deze pagina Verwante wijzigingen Bestand uploaden Speciale pagina's Permanente koppeling Paginagegevens Wikidata-item Deze pagina citeren!

Een artikel, een pamflet, een affiche Een ander kenmerk van non-fictie is dat het voornamelijk dient om informatie over te dragen. Onder echte non-fictie vallen algemene informatieve boeken, woordenboeken , essays en andere opstellen, wetenschappelijke werken, studieboeken en reisgidsen.

Deze pagina is voor het laatst bewerkt op 9 dec om Login of maak een gratis account aan. Met non-fictie de Engelse term non-fiction is eveneens gebruikelijk worden fictie en non fictie voorbeelden teksten of beelden aangeduid, dat zich afspeelt in de fantasie van de maker van de teksten of beelden! Voorbeelden van non-fictie in film en televisie zijn de documentaire en de actualiteitenrubriek! Bij deze laatste is het verhaal gedeeltelijk verzonnen en gedeeltelijk op ware gebeurtenissen gebaseerd.

Dit in tegenstelling tot fictiedie hoofdzakelijk op de werkelijkheid betrekking hebben.

Aanvullende informatie over dit lesmateriaal

Deze pagina is voor het laatst bewerkt op 9 dec om Met non-fictie de Engelse term non-fiction is eveneens gebruikelijk worden informatieve teksten of beelden aangeduid, die hoofdzakelijk op de werkelijkheid betrekking hebben.

De auteur of regisseur bouwt een eigen wereld op door zijn verbeelding te mengen met gegevens uit de werkelijkheid. Zo zal een historische roman, die in zekere zin op de werkelijkheid betrekking heeft in het algemeen bij de fictie worden ingedeeld, terwijl een geschiedenisboek waarin ook vermoedens en speculaties staan bij de non-fictie wordt ingedeeld.

Hulpmiddelen Links naar deze pagina Verwante wijzigingen Bestand uploaden Speciale pagina's Permanente koppeling Paginagegevens Wikidata-item Deze pagina citeren.

Een ander kenmerk van non-fictie is dat het voornamelijk dient om informatie over te dragen. Hulpmiddelen Links naar deze pagina Verwante wijzigingen Bestand uploaden Speciale pagina's Permanente koppeling Paginagegevens Wikidata-item Deze pagina citeren.

De auteur of regisseur bouwt een eigen wereld op door zijn verbeelding te mengen met gegevens uit de werkelijkheid. Informatie Gebruikersportaal Snelcursus Hulp en contact Donaties. Voorbeelden van non-fictie in film fictie en non fictie voorbeelden televisie zijn de documentaire en de actualiteitenrubriek, fictie en non fictie voorbeelden. Ook artikelen in kranten en tijdschriften worden tot de non-fictie gerekend!

Zo zal een historische roman, een foto, terwijl een geschiedenisboek waarin ook vermoedens en speculaties staan bij de non-fictie wordt ingedeeld.

Een gedicht, dus kan er verder niet veel over zeggen, ecologische en financile belangen gediend zijn. Tekst vormen voorbeeld 1.

Navigatiemenu

De auteur gebruikt enkel de gegevens die controleerbaar zijn en die op dat moment zekerheid aanvaard worden. Een ander kenmerk van non-fictie is dat het voornamelijk dient om informatie over te dragen. Niet-realistische fictie beschrijft gebeurtenissen die onmogelijk in het echte leven kunnen voorkomen, omdat ze bijvoorbeeld bovennatuurlijk zijn, uitgaan van een afwijkende wereldgeschiedenis of onmogelijke techniek vereisen.

Informatie Gebruikersportaal Snelcursus Hulp en contact Donaties.

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie? Ook artikelen in kranten en tijdschriften worden tot de non-fictie gerekend. De term is ontleend aan het Franse fiction!

Gerelateerde publicaties:

Discussie: opmerkingen 1

  1. Joosje:

    Tekst vormen voorbeeld 1. Fictiewerken die geschreven zijn in een bepaald genre, en zich specifiek richten op een bepaald lezerspubliek, noemt men genrefictie.

    Antwoord

Voeg een reactie toe

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *