Collectief noardlike fryske walden

Datum van publicatie: 16.04.2019

Pieter de Vries heeft een passie voor weidevogelbeheer. Zijn weidevogelpassie is inmiddels een missie geworden. Band moet bodem geen pijn doen Mechanisatie.

De bestuurder van het agrarisch collectief Noardlike Fryske Wâlden werpt een blik op zijn Holsteins en Jersey-kruisingen. Pieter de Vries heeft een passie voor weidevogelbeheer. Als hij de predatie kan beheersen verwacht hij de komende jaren de weidevogelstand gelijk te houden of licht te laten stijgen. Top 3 meest gelezen. Op zijn smartphone laat hij een filmpje zien dat hij maakte van alarmerende kieviten en grutto's.

Op een hectare of zes ligt sinds dit jaar het agrarisch natuurbeheerpakket natte dooradering; van natte landschapselementen in de vorm van van sloten, rietkragen en plasdras. Ik laat mijn kleinkinderen een bosje bloemen plukken.

De beheerders ontvangen een vergoeding ter compensatie van de inkomstenderving, collectief noardlike fryske walden. Volgens De Vries is juist de trekker een mooi middel om weidevogels te spotten. De Vries bracht zijn liefde voor weidevogels en biodiversiteit over op zijn zoon en dochter. Zij zijn aangesloten bij een van de 7 professionele agrarische collectieven in de provincie.

Gebiedscoperatie It Lege Midden is een vereniging van 5 agrarische natuurverenigingen.

 • Het KBF is het gezicht van agrarisch natuur- en landschapsbeheer in Fryslân. Het is verbazingwekkend wat je dan allemaal ziet.
 • Dat is een belevenis, een feestje.

Noardlike Fryske Wâlden

De toko moet goed draaien. Natuurorganisaties vragen om de medewerking van de boer. Maar de passie voor weidevogels mis ik. De coöperatie zet zich ervoor in om het milieu aantrekkelijk te maken voor weidevogels.

CalfOTel Hybrid De innovatie in kalverhuisvesting. Het koöperatyf kollektyf foar agrarysk natuer- en lânskipsbehear Westergo is samengesteld uit 6 agrarische natuurverenigingen. Fokken op maat Met gemak meer rendement.

 • Sommige boeren geven aan dat ze blij zijn dat de weidevogels weg zijn, want dan hoeven ze er ook geen rekening mee te houden', zegt hij.
 • Band moet bodem geen pijn doen Mechanisatie. Maar ook zijn kleinkinderen van 2 en 4 jaar krijgen het al met de paplepel ingegoten.

De coperatieve vereniging Sdwestkust SWK is ontstaan uit een samenvoeging van 2 agrarische natuurverenigingen: Het is verbazingwekkend wat je dan allemaal ziet. Capaciteit van tot m3, collectief noardlike fryske walden.

Fokken op maat Met gemak meer rendement. Deze collectieven cordineren de beheeractiviteiten van ruim Friese boeren. Gebiedscoperatie It Lege Midden is een vereniging van 5 agrarische natuurverenigingen.

'Roepende in de woestijn'

Het is meter lang en vier meter breed. Deze gebieden moeten vooral vissen, amfibieën, libelles en vogels aantrekken. We leven in een andere tijd.

De toko moet goed draaien. Tijdelijke opslag voor vloeistoffen nodig! Nu vinden we het top als een koe 40 tot 50 kilo haalt. Op zijn smartphone laat hij een filmpje zien dat hij maakte van alarmerende kieviten en grutto's, collectief noardlike fryske walden.

Als belangenbehartiger is het KBF een krachtige gesprekspartner voor overheden en landelijke groene organisaties over onder andere natuurbeleid. Vos vreet aan motivatie weidevogelboer Algemeen. Ik laat mijn kleinkinderen een bosje bloemen plukken. Weidevogelboer wil succes verzilveren Algemeen.

Hij zocht een nest.

 • De Vries bracht zijn liefde voor weidevogels en biodiversiteit over op zijn zoon en dochter.
 • Het is meter lang en vier meter breed.
 • Als hij de predatie kan beheersen verwacht hij de komende jaren de weidevogelstand gelijk te houden of licht te laten stijgen.
 • Het KBF is het gezicht van agrarisch natuur- en landschapsbeheer in Fryslân.

De Vries bracht zijn liefde voor weidevogels en biodiversiteit over op collectief noardlike fryske walden zoon en dochter. Natuurinclusieve landbouw wordt belangrijker. Weidevogelboer wil succes verzilveren Algemeen. Dat trekt enorm veel insecten aan, melk en melker…. Boeren laten hun inzet voor weidevogels zien Melkvee. Band moet bodem geen pijn doen Mechanisatie. SAC - oplossingen in melktechniek Het beste voor koe, wat goed is voor de kuikenoverleving!

Innofunding Nieuws

Als hij de predatie kan beheersen verwacht hij de komende jaren de weidevogelstand gelijk te houden of licht te laten stijgen. De 3 eilanden bundelen hun kracht binnen het collectief. Band moet bodem geen pijn doen Mechanisatie.

De 3 eilanden bundelen hun kracht binnen het collectief. Boeren laten hun inzet voor weidevogels zien. Dat hij zich bewust wordt van het belang van weidevogelbeheer is al een mooi neveneffect.

Gerelateerde publicaties:

Discussie: opmerkingen 1

 1. Marjolijn:

  Weidevogelbeheer in open grasland moet in het gebied uiteindelijk dezelfde kant opgaan als het onderhoud aan het coulisselandschap door boeren even verderop, besluit De Vries.

  Antwoord

Voeg een reactie toe

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *