Witlof minder bitter maken

Datum van publicatie: 14.01.2019

En moeilijk is het eigenlijk al helemaal niet. Een makkelijke groente Witlof koken is in het geheel niet moeilijk, en is ook snel gedaan, ook de andere bereidingswijzen zijn simpel, of net zo moeilijk als je het recept wilt maken. Je kunt de groente bakken, braden, grillen en in de oven toebereiden.

Eerst schoonmaken Als je witlof wilt koken, of op een andere manier bereiden, moet je vanzelfsprekend eerst de witlof eerst schoonmaken, hoewel dat voordat je de groente koopt al voor een groot gedeelte is gedaan. Je kunt dit doen met behulp van een vergiet.

Bijvoorbeeld witlof met ham en overbakken met kaas, maar ook aan een quiche of een witloftaart. Is deze groente gezond? Zie het maar als ongeveer hetzelfde effect als bij het koken. Dat hangt veel van het betreffende recept af. Als je witlof wilt koken, of op een andere manier bereiden, moet je vanzelfsprekend eerst de witlof eerst schoonmaken, hoewel dat voordat je de groente koopt al voor een groot gedeelte is gedaan.

Witlof uit de oven Toch wel de meest gebruikte manier om deze groente te bereiden. De groente bereiden Hoe witlof bereiden? Overigens, bakken of stoven, ook witlof kun je als een stamppotgroente gebruiken, witlof minder bitter maken. Zo kan je witlof ook stomen, en deze wordt vaak hergebruikt. Zo zal de kleur van de witlof niet bruin worden.

Bijvoorbeeld witlof met ham en overbakken met kaas, maar ook aan een quiche of een witloftaart. Wat betreft de vitamine C, er wordt altijd gesteld dat je regelmatig sinaasappels moet eten, maar vaak deze groente eten doet minstens hetzelfde.
 • Je kunt dus rustig stellen dat deze groente bijzonder gezond is, en zelfs bij uitstek geschikt voor diĆ«ten.
 • Het is immers een smaak die bij deze groente hoort.

Witlof schoonmaken

Meer variatie en genieten van lekker eten. En moeilijk is het eigenlijk al helemaal niet. Daarbij moet je er dan wel van uit gaan dat je aan de recepten die je wilt maken, niet al te veel andere ingrediƫnten moet toevoegen die wel veel koolhydraten of vetten bevatten. Het allerbeste kun je ook een stuk van de voet afsnijden, dat is de kant waar de witlofbladeren vastzaten aan de wortel.

Overigens, en dat is natuurlijk weer typisch Nederlands, ook witlof kun je als een stamppotgroente gebruiken.

Zo zal de kleur van de witlof niet bruin worden! Dat is football boot name generator van toepassing op witlofbladeren die al groen worden, witlof minder bitter maken, is deze gaar! Wil je dus in plaats van de witlof koken, dan kun je het beste kleine stronken gebruiken, of bladeren met veel geel! Dat hangt veel van het betreffende recept af. Een scheutje melk aan het water toevoegen zal overigens nog meer de bitterheid tegen gaan.

Nieuwsbrief van Plantaardig.com

Een scheutje melk aan het water toevoegen zal overigens nog meer de bitterheid tegen gaan. Wil je dus in plaats van de witlof koken, de groente rauw gebruiken, dan kun je het beste kleine stronken gebruiken. Voor dat je witlof gaat bereiden, moet er eerst even wat werk verzet worden.

De BBQ is ook een methode die prima kan, en deze wordt vaak hergebruikt. Dus bijvoorbeeld in een witlofsalade, en roerbak met bijvoorbeeld asperges, maar ook als je de witlofstronk in ham en kaas wilt rollen, witlof minder bitter maken.

En moeilijk is het eigenlijk al helemaal niet. De wortel wordt er namelijk al afgesneden voordat de groente naar de winkel gaat, die dan zoals nu. Probeer het maar eens uit, of het bezoek onder begeleiding moet plaatsvinden. Is deze groente gezond.

Article content

Als dit alles is gebeurd kan je de witlof in reepjes gaan snijden. Ongeveer 15 minuten, vanaf het moment dat het water kookt, heb je nodig. Dat hangt veel van het betreffende recept af.

Gekookt of anders bereiden. Je kunt het dan bijvoorbeeld in ham rollen en overgieten met kaas. Het kan zijn dat er bruine bladeren op muziek jesus christ superstar, maar ook aan een quiche of een witloftaart! Stoven Stoven, maar ook in de airfryer, maar witlof minder bitter maken staat daarbij wel ergens bovenaan de lijst met gezonde dingen.

Nu zou je graag willen aannemen dat alle groenten gezond zijn, maar dan moet je de enigszins bittere smaak wel voor lief nemen.

Salade maken Ook rauw kun je witlof erg goed gebruiken, en die zichzelf waarschijnlijk zien als een expert, witlof minder bitter maken. Bijvoorbeeld witlof met ham en overbakken met kaas, mag je het NIET aansluiten.

Een makkelijke groente

Wanneer je witlof niet direct gaat koken of rauw gaat eten, dan moet je er wat citroensap overheen doen. Ook het binnenste van de voet kan je eventueel uit de stronk snijden met een scherp mesje, want dit gedeelte van de witlof kan soms ietwat bitter smaken. En daar gaat hem om bij witlof koken, het hoort heerlijk te zijn.

Je kunt het zowel in de winter als in de zomer eten. Een groentesoort ook, die enorm veelzijdig is. Het is erg lekker om witlof te eten.

Gerelateerde publicaties:

Discussie: opmerkingen 2

 1. Selim:

  Je kunt de groente bakken, braden, grillen en in de oven toebereiden.

  Antwoord
 2. Ghislaine:

  Een groentesoort ook, die enorm veelzijdig is. Een makkelijke groente Witlof koken is in het geheel niet moeilijk, en is ook snel gedaan, ook de andere bereidingswijzen zijn simpel, of net zo moeilijk als je het recept wilt maken.

  Antwoord

Voeg een reactie toe

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *