Aspergesoep maken zonder schillen

Datum van publicatie: 12.04.2019

En afhankelijk van de hoeveelheid vocht kun je inderdaad ook wat minder bloem en boter gebruiken. Het aspergeseizoen is alweer geopend, wat ook wil zeggen dat de lente weer in het land is. Pak een grote soeppan en smelt hier je boter in, bak vervolgens de bloem erin om een lichte roux te maken.

Dit geprobeerd maar de staafmixer is overleden… Helaas soep niet kunnen afmaken en hij klonk zo lekker. Hierdoor krijgt de soep een nog intensere smaak en wordt deze ook nog iets dikker. Ik denk zelf van niet,maar?? Giet er de bouillon over, breng aan de kook en laat een half uurtje pruttelen. Gaat prima en is dan door de zeef krijgen ook makkelijker. Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Nieuwsbrief De nieuwste recepten wekelijks in je mailbox Voornaam Achternaam E-Mail adres Door je aan te melden op de nieuwsbrief ga je akkoord met mijn privacy policy. Alleen moet het wel bevroren worden gebruikt. Of toch overwegen een roerzeef te kopen. Hallo Ellen wat bedoel je met aspergesoep maken zonder schillen Ik krijg vanavond gasten en zal de soep met trots serveren, aspergesoep maken zonder schillen. De gekookte asperges die ik naderhand over heb gebruik ik om de aspergesoep mee te vullen.

Roer de sjalot door de bouillon en laat nog 60 minuten pruttelen met de deksel schuin op de pan.

Hallo Ellen wat bedoel je met mixen? Daarnaast is de soep door het zeven met de hele fijne zeef zo dun dat het bijna aspergebouillon is. We veronderstellen dat je daar tevreden mee bent.

Reacties over “Romige aspergesoep”

Zelf vind ik het trouwens erg lekker om op het laatst nog wat dunne ringetjes lente-ui toe te voegen aan de soep. Ik heb de soep gemaakt met de resten van groene asperges die ik voor een peccorino-aspergetaart heb gebruikt en heb er een mooie groene, gebonden soep van gemaakt zoals je beschreef. Ik ga het vandaag meteen proberen!

In onderstaand recept laten we al deze soepgroenten weg en werken we alleen met asperges: Invriezen kan, net als met asperges. Ik hoop dat mn staafmixer het gfaat lukken???? Of Hollandse garnalen of gerookte zalm.

Haal het aspergesoep maken zonder schillen uit de bouillon en je hebt een helder soeje. Pureer met een staafmixer en voeg ml room toe.

Hey Ellen, Jouw recept kwam ik tegen en heb het dezelfde dag gebruikt. Deze vind je hier. Verwarm een klein pannetje met een klontje boter. Schep daarna de hele asperges eruit en zet apart. Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Zeef de bouillon nadat deze klaar is en zet apart.

Lees Interacties

Ik eet koolhydraad arm dus liever geen aardappelen. Deze website gebruikt cookies ter bevordering van jouw gebruikerservaring. De mesjes lopen vast. Dan voeg ik ham en ei toe voor een meer klassieke wijze.

De gekookte asperges die ik naderhand over heb gebruik ik om de aspergesoep mee te vullen. Heb het zelf nooit geprobeerd maar ben nu wel heel nieuwsgierig!

Ik ga het vandaag meteen proberen. Of toch overwegen een roerzeef te kopen. Precies, aspergesoep maken zonder schillen, romige aspergesoep maken en dat is zo gedaan.

Nav Social Menu

Zelf gebruik ik een keukenmachine met een hele krachtige motor waardoor dit juist weer heel eenvoudig is. Ik ontvang ook graag de wekelijkse nieuwsbrief.

Vervolgens kun je de soep puur eten of nog verder op smaak brengen. Breng de soep op smaak met nootmuskaat en eventueel nog met wat extra zout. Hi Neeltje, Wat fijn om te horen, dank voor je berichtje!

En afhankelijk van de hoeveelheid vocht kun je inderdaad aspergesoep maken zonder schillen wat minder bloem en boter gebruiken, aspergesoep maken zonder schillen. Eventueel een roux en daarna de in stukjes gesneden asperges! Dus wat voor een keukenapparaat maakt niet zoveel uit als je de soep er maar glad vakantiehuis zuid frankrijk nederlandse eigenaar krijgt.

Deze vind je hier. De soep gaat niet door mijn zeef. Ik zelf heb alleen een staafmixer. Reacties Hoe lang kun je dit bewaren en kan dit ook in de vriezer. Vind je dit alsnog niet voldoende dan kun je hiervoor een roux van bloem maken en de aspergesoep met een garde doorheen kloppen?

Recepten zoeken in MyTaste

Ik verheug me nu al op morgen ;-. Ik heb jouw soep ook gemaakt. Invriezen kan, net als met asperges.

Jammer van het werk.

Laat me dan hieronder weten hoe het gegaan is. Bovenstaand recept is a la Sandra Bekkari: Nieuw in de boekenkast 2. Ik vond t ook zonde om de schillen en achterkantjes weg te gooien en kwam jouw recept tegen.

Gerelateerde publicaties:

Discussie: opmerkingen 2

  1. Carel:

    De soep zal dan zeker dikker worden maar wel iets minder puur smaken.

    Antwoord
  2. Sohrab:

    Maar je kan hier anders ook prima nieuw water voor gebruiken.

    Antwoord

Voeg een reactie toe

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *